طراحی فانتوم طوری صورت گرفته است تا افرادی که در این زمینه کاملا بی تجربه هستند براحتی بتوانند از آن استفاده کنند. از جمله مواردی که به آسان شدن استفاده از آن کمک کرده است میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
با توجه به ابعاد فانتوم میتوان آنرا به راحتی جابجا کرد و یا آن را در یک کیف قرار داد.
طراحی بدنه فانتوم به نحوی صورت گرفته است که به زیبایی آن بسیار توجه شده است و همچنین فرم بدنه نیز به نحوی بوده تا از لحاظ آیرودینامیکی نیز به بازدهی پرنده کمک کند.
باتوجه به تعداد بالای تولیدات این پرنده و همچنین استفاده از مواد اولیه ارزان قیمت موجب شده تا قیمت تمام شده این پرنده بسیار کاهش یابد و با قیمتی مناسب روانه بازار شود.
این پرنده به نشانگرهای نوری تجهیز شده است که جهت و وضعیت عملکرد پرنده را نشان داده و همچنین کاهش ولتاژ باتری را به کاربر اطلاع می دهد.
باتوجه به محدودیت های ایجاد شده در واردات این نوع پرنده ها و تامین ضعیف شرکتDJI قطعات جانبی این پرنده به نسبت بسیار بالا می باشد.
یکی از بزرگترین معایب فانتوم محدودیت های عجیب و غریب آن است، به اینصورت که شرکت DJI اکثر امکانات این پرنده را محدود کرده و تنها به یک کاربرد مشخص آن را اختصاص داده است. برای اینکه این موضوع را بیشتر روشن کنیم چند مثال از این محدودیت ها را عنوان میکنیم:
عدم امکان استفاده از رادیوهای دیگر! به دلیل استفاده این شرکت از گیرنده های SBUS تنها میتوان برای جایگزین کردن رادیو با رادیو های معمولی به چند مدل محدود شرکت فوتابا محدود می شوید.
باتری: همچنین استفاده از باتری های مخصوص فانتوم یک محدودیت بسیار آزار دهنده برای مصرف کنندگان شده است، به این صورت که کاربران می بایست تنها از باتری های این شرکت استفاده کنند و امکان استفاده از باتری های معمولی وجود ندارد و این در حالی است که باتری های مخصوص فانتوم دارای قیمتی ۲ یا ۳ برابر باتری های معمولیست و با توجه به اینکه باتری در پرنده ها یک قطعه مصرفی محسوب میشود لذا مشکلات بسیاری را بوجود می آورد.
ملخ: از محدودیت های دیگر فانتوم میتوان به ملخ های آن اشاره کرد این ملخ ها بدلیل اینکه برای فانتوم طراحی شده اند نمیتوان جایگزینی برای آنها پیدا کرد و بازهم یک محدودیت دیگر را بوجود آورده است و همچنین باتوجه به قیمت این ملخ ها نیز تهیه قطعات جانبی نیز مشکل ساز شده است.
عدم امکان استفاده از رادیو دوم: یکی از مواردی که در تصویربرداری حرفه ای بسیار کمک کننده است و به کاربر این اجازه را میدهد تا تمرکز بیشتری بر روی کنترل تصویر داشته باشد ، استفاده از یک رادیو مجزا برای کنترل جهت دوربین است که این امکان با استفاده از رادیو پیشفرض فانتوم امکام پذیر نبوده و تنها می بایست پتانسیومتر روی رادیو آن را کنترل کرد.
توانایی حمل بار پایین: یکی دیگر از مواردی که برای بسیاری از کاربران مشکل ساز شده است وزن بالای پرنده و عدم توانایی حمل بالای آن است. فانتوم۲ به صورت استاندارد بدون فرستنده تصویر و ماژول IOSD mini عرضه میشود که این باعث شده است تا با افزودن این ماژول ها به پرنده وزن آن افزایش یابد و مدت زمان پرواز آن کاهش یافته و بازدهی پرنده را به شدت کاهش دهد.
آسیب پذیری بالا: به منظور حفظ زیبایی و قیمت این پرنده ، شرکت DJI مجبور به استفاده از جنس پلاستیک برای بدنه شده است که این مورد سبب شده است علاوه بر افزایش وزن پرنده آسیب پذیری این پرنده نیز بیشتر شده و بسیار ترد و شکننده به نظر آید، همچنین باید به یاد داشت که شرکتDJI در استفاده از پلاستیک برای بدنه های خود تجربه خوبی نداشته و هیچ کس نمیتواند کرش های S800 را فراموش کند!
ارتفاع کم ارابه فرود: ارتفاع کم ارابه فرود یکی از پارامترهایی است که کاربران این پرنده از آن ناراضی هستند و این مورد موجب شده است تا آمار آسیب های مربوط به مانت دوربین روز به روز افزایش یابد و این مورد موجب شده تا کاربران به دنبال استفاده از ارابه فرود های دیگری رفته که باز هم به دلیل افزایش وزن پرنده بازدهی این پرنده کاهش یافته است.
اگر بخواهیم در انتها یک نتیجه گیری داشته باشیم، میتوان گفت پرنده فانتوم مناسب برای افرادیست که میخواهند کار با کوادروتورها و همچنین تصویربرداری هوایی را شروع کنند، اما به نظر می رسد که برای یک کاربرد حرفه ای مناسب نبوده و باتوجه به محدودیت های موجود نمیتوان آن را توسعه داد. اما بدلیل سادگی کار با این پرنده میتوان آن را برای افراد غیر حرفه ای مناسب ارزیابی کرد.