پرنده های آماده پرواز

این وبلاگ در راستای معرفی پرنده های آماده پرواز ومحصولات شرکت " رها " ساخته شده است.

پرنده های آماده پرواز

این وبلاگ در راستای معرفی پرنده های آماده پرواز ومحصولات شرکت " رها " ساخته شده است.

معرفی اتوپایلوت جدید YS-X6 از شرکت ZERO UAV

طی این چند سال کوتاهی که مولتی روتورها جای خود را بین وسایل پرنده پیدا کرده اند همواره رقابت بر سر سیستم های پایدار کننده های آنان موجود بوده است و شرکت ها ، پروژه ها و افراد بسیاری را معطوف به خود کرده است. در این زمینه (طراحی سیستم پایدار کننده و اتوپایلوت ) میتوان آلمان ها و آمریکایی ها را پیشتازان بی چون و چرای این عرصه دانست.اما بدلیل سطح نسبی بالای دانش مورد نیاز جهت طراحی این سیستم ها مدت زمان نسبتا طولانی طی شد تا سیستم های عرضه شده به سطح مطلوب برسند.از جمله شرکت ها پروژه ها و موسساتی را که میتوان نام برد ، به موارد زیر میتوان اشاره کرد:
Draganfly,Mikrokopter,UAVP/UAVX,KKmulticopter,MultiWii, 
Ardumega,Paparazzi,Openpilot 
,Microdrones,Xcopter,Xaircraft,UAVP NG,DJI Innovation, Zero UAV  
 
برای مطالعه کامل  اینجا را www.rahauav.com  کلیک کنید

 

اما از بین موارد ذکر شده میتوان چند مورد را در پیشرفت این عرصه موثر تر دانست و خصوصا پروژه های متن باز موجب افزایش سرعت پیشرفت این عرصه شده اند. اما در سالهای گذشته میتوان شرکت DJI را به عنوان یکی از تاثیر گذارترین شرکت ها و موفق ترین آنها دانست که در مدت زمان محدود توانسته بازار فروش بسیاری را بدست آورد و همچنین در کشور عزیزمان ایران نیز این امر صادق بوده و طی سال گذشته بیشترین پیشرفت را داشته است. اما این شرکت پس از 5 سال کار جدی توانست به این توانایی برسد و بازار فروش بسیار خوبی را بدست آورد اما همانطور که پیش بینی میشد مدت زمان زیادی طول نکشید تا یک رقیب بسیار جدی برای آن پیدا شود. این شرکت که از جمله شرکت هایی ست که پیش از این به ساخت سامانه های نظامی مشغول بوده است ZeroUAV نام دارد و توانسته است محصولی با کیفیت مشابه و قابلیت های بیشتر و از همه مهمتر قیمت ارزانتر از رقیب خود ارائه داده و از رقیب خود پیشی بگیرد و خود را به عنوان برترین تولید کننده سامانه های مولتی روتور ها جهت امور تفریحی و تحقیقاتی به اثبات برساند. اما همچنان این رقابت بین شرکت ها ی مختلف موجود هست و همواره این رقابت موجود خواهد بود. در اینجا به بررسی دو محصول از این دو شرکت میپردازیم:

در ابتدا میتوان به امکانات هر کدام از آنها با توجه به قیمت آنها پرداخت:

zero1

در اینجا نیز میتوان به درون هر یک از این دو محصول قدرتمند نگاهی انداخت

zero2

در ابتدا به سراغ پردازنده ی مرکزی هر دو میرویم، همانطور که دیده میشود هر دوی آنها از پردازنده هایی با معماری ARM ساخت شرکت اتمل بهره میبرند. که در محصول شرکت DJI به دلیل مسائل امنیتی مارکینگ این پردازنده را از بین برده اند! اما یکی تفاوت های این دو محصول همین پردانده ی اصلی آنهاست که در محصول شرکت DJI حدس زده شده است که این پردازنده دارای 96MHz کلاک داخلی است و این در حالی است که محصول شرکت ZeroUAV از پردازنده ای قوی تر بهره میبرد که دارای 180MHz کلاک است! اما از جمله مزایا و نکات قابل توجه دیگر در ZeroUAV استفاده از یک FPGA در کنار پردازنده اصلی است همانطور که میدانیم این قطعات از سرعت و دقت فوق العاده ای بهره می برند ، حدس زده میشود که این قطعه وظیفه تولید و خواندن پالس های گیرنده و موتورها را بر عهده دارد. که این موجب افزایش سرعت حلقه کنترلی پردازنده ی مرکزی میشود.

zero3

حال به سراغ بخش دیگری از این دو محصول میرویم که بعد از پردازنده اصلی مهمترین بخش محسوب میشود که د ر این قسمت سنسورها قرار دارند در این قسمت متاسفانه به دلیل عدم امکان دسترسی به بخش داخلی IMU شرکت DJI امکان بررسی آن را نداریم اما میتوان نگاهی به رقیب آن کرد ، البته پیش بینی میشود که تفاوت عمده ای در بخش نباشد!

خب همانطور که در عکس دیده میشود این بخش بسیار حساس دارای یک فوم به عنوان دمپر است و تمامی بخش داخلی پوسته توسط یک لایه ی فلزی پوشیده شده است و از ورود نویز های محیطی جلوگیری میکند. اما اگر نگاهی به سنسورهای آن کنیم متوجه وجود 3 سنسور جایروسکوپ تک محوره ADXRS620 میشویم که ساخت شرکت آنالوگ دیوایس بوده و از دقیق ترین سنسورهای موجود می باشد و پس از آن میتوان به سنسور شتاب سنج سه محوره ADXL203 اشاره کرد که آن هم ساخت شرکت آنالوگ دیوایس می باشد و تنها سنسور باقی مانده بارومتر استفاده شده است که مدل آن MPXH6115A می باشد که جهت جلوگیری از ورود اغتشاشات تولید شده از جانب ملخ ها در داخل IMU قرار گرفته است و در نهایت خروجی سنسور ها به یک مبدل آنالوگ به دیجیتال رفته تا تغییرات ولتاژ را به صورت SPI منتقل کند.

zero41

حال به آخرین بخش این دو محصول میرسیم که همان GPSو قطب نما است. در این بخش این دو محصول بسیار شبیه به همدیگر بوده اما بازدهی گزارش شده از سوی مصرف کنندگان عملکرد بهتری از سوی محصول شرکت ZeroUAV را نشان میدهد . که به نظر میرسد به دلیل شیلد بسیار خووبی است که این ماژول را در بر گرفته است اما به نظر هر دو دارای سنسور یکسان ublox-neo6 می باشند. اما یک سنسور دیگر هم که همان قطب نما می باشد همان قطب نما های معمولی I2C با مدل HMC5883L  میباشد که در عکس مشخص شده است اما در اینجا شرکت DJI از یک پردازنده ی دیگر که مشابه کنترلر اصلی خودش است بهره میبرد که جهت ارتباط هرچه بهتر با ماژول GPS تعبیه شده است.

zero5

در پایان نیز نگاهی به درون ماژول Wi-Fi مورد استفاده در محصول ZeroUAV می اندازیم

zero6

 
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.